Gryningen

Kontakt:

Nya Borgåvägen 149
00890 Helsingfors, Östersundom
Telefon +358 50 3364630
Email forestandare.gryningen(at)gmail.com
Anmälningsblankett

Verksamheten

Lekskolan Gryningen är en steiner inspirerad lekskola som verkar i ett hemtrevligt trähus på Krogars Gård i Östersundom. Omgivningen är lantlig med både skog och åkrar tätt inpå. Hela barnet påverkas av omgivningen och inomhus råder en varm och hemlik stämning och barnen möts av två omtänksamma, engagerade pedagoger.

Vi värdesätter skapandets glädje, gränser och vänskap samt den fria lekens betydelse. Vår pedagogik betonar dags- och veckorytmen, årstidernas växlingar samt sagornas positiva inverkan på barnen. Under veckan går vi på skogsutfärd, bakar, målar och berättar sagor för barnen. Vi tillreder maten själva av ekologiska råvaror och dukar bordet vackert varje dag. Vi erbjuder heldagsvård. Lekskolan är öppen fem dagar i veckan 7:30 - 16:30. Lekskolan har också förskoleverksamhet.

Understödsföreningen

Lekskolan är ett privat daghem som fungerar med hjälp av en understödsförening. Pro Sibbo svenska steinerskola r.f. grundades år 1994, samma år som lekskolan startade sin verksamhet.

Föräldrarna väljer årligen en styrelse som ansvarar för lekskolans ekonomi. FPA ger bidrag till lekskolans verksamhet. Utöver det får vi bidrag av olika stiftelser och vi har egna insamlingar. Månadsavgiften håller sig på samma nivå som den kommunala dagvårdsavgiften.