Gryningen

Kontakt:

Nya Borgåvägen 149
00890 Helsingfors, Östersundom
Telefon +358 50 3364630
Email forestandare.gryningen(at)gmail.com
Anmälningsblankett

Fester

Vi firar många fester under årets lopp, bl. a. firar vi skördefest i september då barnen under en veckas tid får hämta med sig något de skördat och som avslutning tillreder vi en festmåltid av allt som samlats på skördebordet. Då höstmörkret gör intrång samlas alla barnen med sina familjer på lekskolans gård och vi firar en lyktfest och gör en liten vandring runt lekskolan med brinnande lyktor i händerna. På våren firar vi påskfest och inför valborg har vi skogsmaskerad.
Varje barn har också en dag under året som är deras alldeles egen. Under födelsedagarna är alla barnen finklädda och dagsprogramet går helt ut på att fira födelsedagsbarnet.

Rytmen

Vardagen rytmiskt uppbyggd

På Lekskolan Gryningen är vardagen rytmiskt uppbyggd. Detta innebär att varje dag har ett visst mönster och en viss uppgift, samt att vi följer både naturens och årets rytm i vår verksamhet. Under årets gång förändras våra aktiviteter, verser, sånger o. dyl. enligt årstiden och årets fester.

Varje år planerar vi en veckorytm som håller hela året. I veckans program ingår bl. a en skogsdag då vi går på skogsutfärd och har matsäck med oss, en dag för skapande verksamhet då vi brukar måla, och en bakningsdag då barnen bakar semlor som de sedan får ta hem.